188 offentlige ladepunkter til el-biler er på vej


Silkeborg Kommune går forrest i den grønne omstilling ved at investere i offentligt tilgængelige ladestandere på tværs af kommunen.

Med en kontrakt på opsætning af 74 ladestandere, som skal stå klar til brug senest ved udgangen af 2024, vil kommunen gøre det nemmere for borgerne at vælge elbiler og dermed reducere CO2-udledningen.

Udbuddet blev vundet af Clever, som er en af Danmarks førende udbydere af ladestandere. Clever vil stå for opsætning, drift og vedligeholdelse af ladestanderne, som vil blive placeret på strategiske lokationer i kommunen. Der vil blandt andet være ladestandere ved offentlige bygninger, parkeringspladser og ved indkøbscentre.

Silkeborg Kommune har længe haft fokus på at reducere CO2-udledningen og har allerede taget flere initiativer for at fremme den grønne omstilling. Med opsætningen af de offentligt tilgængelige ladestandere vil kommunen gøre det nemmere for borgerne at vælge elbiler og dermed bidrage til at reducere CO2-udledningen yderligere.

Det er ikke kun godt for miljøet, men også for borgerne i kommunen. Med flere ladestandere til rådighed vil det blive nemmere og mere bekvemt at vælge en elbil som transportmiddel. Det vil også give mulighed for at tage på længere ture uden at skulle bekymre sig om at løbe tør for strøm.

Silkeborg Kommune er et godt eksempel på, hvordan kommuner kan tage ansvar for den grønne omstilling og gøre det nemmere for borgerne at vælge bæredygtige transportmuligheder. Med opsætningen af de offentligt tilgængelige ladestandere vil kommunen være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid for kommende generationer.

Kilde: Silkeborg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.